Agencija za stanovanje predstavlja jedinstveni subjekat u oblasti stanovanja koju je osnovala Skupština Glavnog grada.

Naš osnovni cilj je da vlasnicima stanova omogućimo da na brz i jednostavan način mogu vršiti održavanje svojih stambenih jedinica i zajedničkih djelova stambenih zgrada, poštujuci propise iz oblasti gradjevinarstva, vodeći računa da kvalitet pružene usluge prate konkurentne cijene.
U cilju očuvanja stambenog fonda Glavni grad Podgorica i Agencija za stanovanje, omogućavaju svim etažnim vlasnicima koji su organizovani u skladu sa Zakonom i imaju formirane organe upravljanja, pogodnosti koje se ogledaju u sufinansiranju sa 50% potrebnih sredstava pojedinih vrsta radova na zajedničkim djelovima stambenih zgrada (sanacije svih vrsta fasada, molersko-farbarski radovi u unutrašnjosti ulaza, hidroizolacije ravnih krovova, osposobljavanje stepenišne rasvjete, zamjenu usponskih vodova od GRT do stanova, osposobljavanje hidrantske mreže u ulazima). Dodatna pogodnost je ta što je organima upravljanja stambenim zgradama omogućeno da uslugu plate na više mjesečnih rata.

Agencija za stanovanje d.o.o. jedan je od nosilaca aktivnosti koje se tiču realizacije plana socijalno stambene politike Glavnog grada. Najznačajniji dio odnosi se na izgradnju novih, kao i održavanje postojećih stambenih objekata socijalnog stanovanja.